Skip to main content

Videoserie ProRail over spoorgoederenvervoer van start

Geplaatst op 14-11-2018 | #NIEUWS

Lees verder

Goederen via de havens over het spoor

Tienduizenden tonnen goederen komen er dagelijks de Nederlandse havens binnen. Bananen uit Colombia, sportschoenen uit China, cacao uit West-Afrika en kolen uit Zuid-Amerika. Het overgrote deel van die goederen belandt niet direct bij ons in de winkels, maar is op dóórreis. Naar producenten – hier of over de grens – die grondstoffen en halffabrikaten verwerken. Op die manier kan een grondstof als bijvoorbeeld cacao uiteindelijk een smakelijk stukje Zwitserse chocolade worden; van fabrikant naar distributeur naar verkoper; van het ene werelddeel naar het andere. In die reis is het spoor een onmisbare schakel.

Belang van goed spoorgoederenvervoer in Nederland

‘De binnenvaart is nagenoeg vol, de A15 staat dagelijks vol met vrachtwagens”, aldus Voppen. “Als het spoorgoederenvervoer niet functioneert, hebben we in Nederland een groot probleem. We zouden dan één lange rij met vrachtwagens hebben op de wegen.”

Te zien op social media

Vanaf woensdag 14 november wordt om de week een aflevering van de videoserie geplaatst op het Facebook-, YouTube- en LinkedInkanaal van ProRail. Daarbij volgen we de onderhoudsaannemer van Kijfhoek, rijden we mee met een goederentrein van DB Cargo, nemen we een kijkje bij havenbedrijf Koole Pernis en spreken we met een treinverkeersleider en incidentenbestrijders.

Bekijk onderstaand de aankondigingsvideo:

ProRail

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).