Skip to main content

Sein op groen voor de Maasvlakte shuttle van Trimodal Europe B.V.

Geplaatst op 25-07-2022 | #NIEUWS

Lees verder

Trimodal Europe B.V. is gestart met een eigen shuttletrein ‘met spoorboekje’ in de haven van Rotterdam. Er rijden nu 16 testtreinen per week tussen de RSC Terminal in de Waalhaven en drie diepzee terminals op de Maasvlakte (RWG, EMX en APM2).

Het bedrijf uit Hoogvliet, als expediteur gespecialiseerd in conventioneel vervoer van gassen en vloeistoffen en intermodaal spoorvervoer, gelooft sterk in de toekomst van milieuvriendelijke transportoplossingen. Vandaar het initiatief met de eigen ‘Maasvlakte shuttletrein’. ,,De wegen slibben dicht en daarnaast is het spoorvervoer een duurzamere transportoplossing. Door de toenemende files op de weg, de scherpe rij- en rusttijdenwet, verhogingen van de tol en het gebrek aan chauffeurs zijn wij van mening dat de modal shift de enige oplossing is voor de toekomst”, aldus Don van Riel, managing-director van Trimodal.

RedenenDe oud-spoorman van het jaar, tevens voorzitter van de NVPG en de BZE, is initiatiefnemer van de nieuwe shuttletrein. Na een lange voorbereiding en de nodige investeringen staan nu alle seinen op groen. De wagens zijn besteld, het contract is opgemaakt met de verhuurmaatschappij en LTE regelt de locomotief. Kenmerkend voor deze shuttletrein is het bieden van betere bereikbaarheid, efficiency en betrouwbaarheid. Het wordt steeds moeilijker met transporten over de weg en in de vakantieperiode is de drukte nog veel erger. Ook krijgen de Maasvlakte en Voorne Putten te maken met wegwerkzaamheden aan de A15.”Vast schema

Bovendien komen de treinen tot dusverre vanuit het achterland met vertraging de haven in en moet dus alles telkens aangepast worden. ,,Wij gaan daarom rijden met een vast schema, zodat iedereen weet wanneer er een trein naar waar vertrekt. Er wordt per week 40 uur zekerheid ingebouwd om tijd op te kunnen vangen bij vertraging. Voor de binnenvaart is een bezoek brengen aan een diepzee terminal met 10 containers niet aantrekkelijk. Met onze Maasvlakte shuttletrein combineren we 108 Teu lossen met 108 Teu laden op de diepzee terminals. Dat is veel efficiënter”, benadrukt Van Riel.

Over Trimodal

Trimodal handelt namens derden complete treinen af als agent. De cargadoor van het spoor ontzorgt de klant met wagonmanagement, checken van de lading, opmaken van documenten en tracking & tracing. Service en persoonlijk contact genieten de hoogste prioriteit bij de onafhankelijke spoorwegexpediteur.

Nadere inlichtingen:

Trimodal Europe B.V.
Hoefsmidstraat 41
3194 AA Hoogvliet-Rotterdam
Tel: + 31 (0) 88 600 4 901
Mobile: + 31 (0) 6 229 925 75
don.van.riel@trimodal-europe.com
www.trimodal-europe.com

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).