Skip to main content

Rail Cargo Meet & Greets: making the connection

Geplaatst op 15-07-2021 | #NIEUWS

Lees verder

In de afgelopen weken heeft Rail Cargo diverse meet & greets georganiseerd voor deelnemers van de stichting. In een ontspannen setting gingen diverse partijen uit de sector met elkaar een gesprek over diverse onderwerpen. Onderstaand een aantal highlights:

Topsport en de spoorsector
De eerste #Meet&Greet van Rail Cargo was met Mark Jansen van Hupac. Op zijn uitnodiging schoven Jessica van Den Bosch (ProRail), Arnoud de Rade (RRF), Hans-Willem Vroon (Rail Good) en Arjan den Hollander aan voor een drankje. Op een gegeven moment spraken we over topsport en overeenkomsten met de spoorsector. Aan toewijding ontbreekt het niet, teamgevoel kunnen we aan werken. Voorop staat de prestatie en dat is: tevreden klanten.

Ondernemen is kansen zien
Bas Reijnders deed tijdens zijn studie onderzoek bij Combo group om na te gaan of reparatie van wagons een interessante business case opleverde. Een nieuwe businesslijn (Combowagon) kwam tot bloei! Inmiddels is Bas genomineerd voor #Railperson2021. “Ondernemen is kansen zien, kansen pakken en kansen krijgen.” Daar ging ons gesprek dan ook over, samen met Don van Riel (Trimodal), Jan van Erp en Bas Reinders (beide Combo Wagonservice)

Capaciteitsverdeling van het spoor
Met Jetze Tjalma en Henk Rietveld (ProRail) spraken we over capaciteitsverdeling van het spoor voor reizigers- en goederenvervoer. “Capaciteit is het algemeen gehanteerde, niet gespecificeerde begrip, waarmee onder meer het vermogen te presteren wordt aangeduid…” Het onderwerp kan je vanuit tal van perspectieven benaderen, wat we dan ook deden. Wat ons betreft genoeg stof voor een interessant webinar om vanuit Rail Cargo information Netherlands te organiseren!

Spoorgoederenvervoer van en naar Turkije
Met Turgay Yolci en Habip Sen van Multimodal Express en André Mast van A2B Online gingen wij in gesprek over het spoorgoederenvervoer tussen Nederland en Turkije, wat een groeiende markt is. Daarbij betrokken we ook de link met de UK en de uitdagingen die dat met zich meebrengt als gevolg van de Brexit. Een interessante sessie waarbij ook werd gekeken naar nieuwe openingen.

Heb jij ook interesse in een Meet & Greet. Laat het ons weten. Rail Cargo, making the connection!

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).