Skip to main content

Positioning paper spoorgoederenvervoer Amsterdam

Lees verder

Positioning paper spoorgoederenvervoer Amsterdam

Afgelopen week heeft Rob Smit van Port of Amsterdam tijdens de Zeehavendagen Amsterdam de Position Paper over Spoorgoederenvervoer gepresenteerd bij een bijeenkomst bij TMA Logistics. In de paper licht hij het belang toe van efficiënt en betrouwbaar spoorgoederenvervoer voor het Amsterdams havengebied. Alle Amsterdamse terminals hebben er baat bij om op verschillende manieren (multimodaal) ontsloten te zijn. Hier zet Port of Amsterdam zich als havenbedrijf dan ook voor in.

Een voorbeeld hiervan is de recente lancering van de Joint Corridor Dam2Dam Shuttle (zie foto), die zes dagen per week rijdt tussen de terminal van TMA Logistics in de Amsterdamse haven en de terminals op Maasvlakte II in Rotterdam. Door deze treinverbinding verhogen zij de snelheid en frequentie van dienstverlening op het bestaande multimodale netwerk tussen Amsterdam en Rotterdam. Dit initiatief draagt bij aan de verduurzaming van transport tussen deze havens.

Lees het volledige Position Paper via deze link.

Dam2Dam Spoor Shuttle tussen zeehavens Amsterdam en Rotterdam

‘Skip the Lane, Ship by Train’  – TMA Logistics, Emerio en de Haven van Amsterdam hebben de handen ineengeslagen om de spoorverbinding tussen de Haven van Amsterdam en de Haven van Rotterdam uit te breiden. De TMA Dam2Dam Shuttle maakt nu deel uit van het nationale Joint Corridors Off-Road-netwerk, ondersteund door Topsector Logistiek.

De TMA Dam2Dam Shuttle rijdt meerdere dagen per week met een capaciteit van 100 TEU per rit en biedt een duurzaam alternatief voor wegvervoer, waardoor de verkeersdruk op de wegen vermindert.

Vrachtgoedeigenaren kunnen subsidies aanvragen om hun vracht naar het spoor te verplaatsen, met ondersteuning van adviseurs van Noord West Connect en Joint Corridor Off-Road Zuid-Holland.

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).