Skip to main content

Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam gaan in zee met Routescanner

23 maart 2023 | #NIEUWS

Lees verder

Rotterdam, 23 maart 2023 – Vanaf deze week bieden Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam ‘direct connections’ van Routescanner aan op hun website. Deze service toont alle beschikbare verbindingen van de havens. Routescanner is de routeplanner voor containers en laat niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame.

Sinds de lancering in 2021 is Routescanner hard gegroeid aan zowel aanbod- als vraagzijde. “De Port of Antwerp-Bruges heeft besloten zich aan te sluiten bij Routescanner om de evolutie naar één betrouwbare, centrale plaats voor accurate, actuele commerciële vaar- en rijschema’s te versterken”, aldus Erwin Verstraelen, Chief Digital & Innovation officer. Naast de havens van Antwerp-Bruges en Amsterdam, maken ook Port of Rotterdam, DeltaPort Niederrhein, DuisPort, JadeWeserPort en Port of Sohar gebruik van Routescanner op hun websites om verladers en expediteurs inzicht te geven in de meest efficiënte en duurzame routes.

Dagelijks verwerkt Routescanner meer dan 700.000 commerciële vaar- en rijschema’s van deepsea-, binnenvaart-, spoor- en shortsea-operators en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen. Routescanner heeft inmiddels meer dan 175 aangesloten partners.

routescanner Port of Antwerp-Bruges, port of amsterdam routescanner

Volledige transparantie
Verladers en expediteurs vinden op het platform gemakkelijk zelf de mogelijkheden om containers te verschepen. Maurice Delattre, Area Manager Port of Amsterdam: “We sluiten graag aan bij Routescanner, omdat dit een geweldig platform is dat klanten volledige transparantie biedt over beschikbare intermodale verbindingen (shortsea, binnenvaart, spoor) van en naar de haven van Amsterdam, inclusief CO2-uitstoot op de respectievelijke routes.”

Chantal Gouka, Managing Director Routescanner: “We zijn ontzettend trots dat Port of Antwerp-Bruges en Port of Amsterdam deze week onze Direct Connections service hebben gelanceerd. Als initiatiefnemer van Routescanner, geloof ik erin dat samenwerken aan een wereldwijd inzicht in container transportroutes bijdraagt aan de transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. Dank voor het vertrouwen en let’s rethink supply chains together!”

Over Routescanner
Routescanner is een online routeplanner voor containers. Met als slogan ‘report, rethink, reduce’ laat het platform niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame op basis van CO2-emissies. Deze berekeningen zijn geaccrediteerd door de Global Logistics Emission Council.

Verladers en expediteurs uit de hele wereld gebruiken het online containertransport platform om te zoeken naar de meest efficiënte en duurzame routes. Naast grote deepsea operators delen ook zo goed als alle binnenvaart, spoor en shortsea operators in Europa hun commerciële vaar- en rijschema’s met het platform. Routescanner heeft inmiddels meer dan 175 aangesloten partners. Dagelijks verwerkt Routescanner meer dan 700.000 schema’s en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen. Routescanner is opgericht in 2021 en gevestigd in Rotterdam. Er werken twintig mensen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).

Meer weten?

Caroline Koiter

Directeur