Skip to main content

‘Noah’s Train’ arriveert in Rotterdamse haven

Geplaatst op 21-10-2019 | #NIEUWS

Lees verder

Vrijdagmiddag 11 oktober is onder grote belangstelling van alle deelnemende Europese railoperators de Rotterdamse container op ‘Noah’s train’ geplaatst.

Dat gebeurde op de terminal van APMT op de Rotterdamse Maasvlakte. De kleurrijke trein met 19 beschilderde wagons arriveerde gisteren op de containerterminal na een rondreis door Katowice, Wenen, Berlijn, Parijs, Brussel, Rome, Leipzig, München, Luxemburg, Riga en Madrid.

De rondreis die op 4 december 2018 begon, is een initiatief van Rail Freight Forward (RFF), een samenwerkingsverband van circa 20 railoperators in Europa. RFF streeft ernaar om 30 procent van het goederenvervoer via het spoor te realiseren in het jaar 2030, nu is dat 18 procent. Als het doel slaagt, scheelt dat volgens de initiatiefnemers jaarlijks 1 miljoen vrachtwagens op de weg en 290 miljoen ton minder CO2-uitstoot. De campagne ‘Noah’s Train’ past in de ambitie van het Havenbedrijf om van Rotterdam een klimaatneutrale haven te maken.

Met de Rotterdamse bijdrage – geschilderd door Nina Valkhoff – is ‘Noah’s Train’ gereed en verspreiden de containers zich – los van elkaar – over de gehele wereld. Een container gaat naar de klimaatconferentie in Chili. Het Rotterdamse exemplaar blijft voorlopig op de Maasvlakte. Eén van de vier zijden van deze stalen laaddoos is nog blanco en wordt binnenkort op de parkeerplaats van FutureLand, het informatiecentrum van de Rotterdamse haven, vol gespoten met duurzame wensen van Rotterdamse jongelui.

foto: Benjamin Arthur

Port of Rotterdam

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).