Skip to main content

Kombiverkehr KG lanceert nieuwe Rotterdam RSC – Köln-Eifeltor heen-en-weer dienst.

Lees verder

Kombiverkehr KG lanceert nieuwe Rotterdam RSC – Köln-Eifeltor heen-en-weer dienst.

Bron: port of rotterdam

Kombiverkehr KG breidt haar dienstenaanbod tussen Duitsland en Nederland uit met een nieuwe treinverbinding tussen Rotterdam en Köln-Eifeltor.

In Rotterdam zal de trein eindigen bij het Rail Service Center (RSC) in Waalhaven. De eerste trein zal Rotterdam verlaten op 12 maart en Köln-Eifeltor in slechts twaalf uur bereiken. Expediteurs en logistieke bedrijven kunnen nu de nieuwe dienst boeken, die op dinsdag, donderdag en zaterdag in beide richtingen vertrekt. Overstappen naar nabijgelegen delen van de haven zijn mogelijk vanaf het continentale RSC-terminal en kunnen als optionele extra worden geboekt. Intermodaal transport is mogelijk met P400 laadeenheden. Alle gevaarlijke goederen met uitzondering van klasse 7 kunnen worden vervoerd. De tractiepartner van Kombiverkehr KG is KombiRail Europe.

“Dit nieuwe treinproduct laat zien hoe we profiteren van ons netwerkvoordeel. Köln-Eifeltor is een van onze grootste hub-terminals in Duitsland, met veel opties voor verder transport zowel nationaal als internationaal,” zegt Andrea de Ambrogi, Head of Sales Benelux, over het Unique Selling Point (USP) van de nieuwe dienst. Binnen Duitsland zijn er verbindingen naar München, Ulm, Kornwestheim en Basel. In internationaal transport biedt de exploitant aansluitende diensten van en naar Slovenië, Italië, Spanje, Turkije en Griekenland. De snelle overdracht van laadeenheden tussen treinen maakt het bijvoorbeeld mogelijk om Melzo in Noord-Italië binnen 48 uur te bereiken vanuit de haven van Rotterdam. De precieze tijden staan vermeld in de dienstregelinginformatie op de website www.kombiverkehr.de.

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).