Skip to main content

Celebrating green and digital leadership: European Railway Awards 2024

29 januari 2024

Lees verder

Brussel, 29 januari 2024 – Violeta Bulc wint Rail Champion Awards voor haar voortreffelijke leiderschap in het bevorderen van duurzaamheid en digitalisering binnen de rail sector, erkend tijdens de European Railway Awards 2024 in Brussel. Als voormalig Europees commissaris voor Transport (2014-2019) heeft Bulc’s toewijding aan milieuvriendelijke en concurrerende mobiliteitsoplossingen een aanzienlijke impact gehad.

Namens Rail Cargo Information Netherlands en Rail Freight The Future is Ours zijn we afgereisd naar Brussel om de European Railway Awards 2024 bij te wonen en Violeta te feliciteren. Het is prachtig om te zien dat dankzij het Year of Skills en het Year of Youth, er een groeiende interesse is in de spoorwegsector onder ambitieuze jonge professionals die duurzaamheid en digitalisering vooropstellen in hun carrière. Dit werd duidelijk geïllustreerd door de groep (zie foto) die ons vergezelde in Brussel.

Het was de 17e editie van de European Railway Award, georganiseerd door de European Rail Supply Industry Association (UNIFE) en de Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER), ter gelegenheid van het Europese Jaar van Vaardigheden. Voormalig Europees commissaris voor Transport, Violeta Bulc, ontving de Rail Champion prijs voor haar werk in het bevorderen van vrouwen in transportberoepen. De Rail Trailblazer prijs werd toegekend aan een project van de Deense Staatsspoorwegen (DSB), waarbij een nieuw profiel voor treinbestuurders werd geïntroduceerd voor hun S-treinen. De prijzen werden uitgereikt tijdens een prestigieuze ceremonie in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, geopend door de uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie voor de Europese Green Deal, Maroš Šefčovič, en, namens het Belgische EU-voorzitterschap, Belgisch vicepremier en minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet.

* Wietse Bruinsma (Rail Cargo Information Netherlands) * Caroline Koiter (Director, Rail Cargo Information Netherlands) * Andreas Matthä (CER Chair and CEO of ÖBB) * Violeta Bulc (Former European Transport Commissioner and Winner Rail Champion prize) * Alberto Mazzola (CER Executive Director) * Isa Obdeijn (Routescanner / Port of Rotterdam) * Matthew Harteveld (Rail Talent 2022) * Marleen van de Kerkhof (Board Member at Rail Cargo information Netherlands)

Lees het nieuwsbericht op The Future is Ours, hier

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).