Skip to main content

European Gateway Services breidt dienstverlening van en naar Zuid-Duitsland verder uit

6 februari 2023 | #NIEUWS

Lees verder

Rotterdam, 7 februari 2023 – European Gateway Services (EGS) verhoogt de frequentie van de spoorverbinding tussen Rotterdam en Neurenberg.

Vanaf vrijdag 17 februari vertrekt er 4x per week een trein van Rotterdam naar Neurenberg en vice versa. Middels deze verbinding zijn alle containerterminals op de Maasvlakte meerdere keren per week direct verbonden met de TriCon Container-Terminal Nürnberg. Twee keer per week is er een directe doorverbinding met Regensburg. De extra trein komt op vrijdagavond in Neurenberg aan en vertrekt weer op vrijdagnacht naar Rotterdam. Hierdoor kan importlading direct maandag in Beieren worden uitgeleverd en is exportlading op zondag/maandag beschikbaar in Rotterdam.

De treinen hebben een capaciteit van meer dan 100 TEU en passen door de inzet van elektrische Vectron locomotieven ook in het streven naar verdere verduurzaming. EGS biedt voor- en natransport aan in zowel Beieren als Rotterdam alsmede porttransfers binnen Rotterdam en van en naar Antwerpen. Naast de verbindingen met Neurenberg en Regensburg is in Beieren ook München via het spoor direct verbonden met de haven van Rotterdam.

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).

Meer weten?

Caroline Koiter

Directeur