Skip to main content

Dit zijn de winnaars van de Rail Cargo Awards 2022

 29-09-2022 | #NIEUWS

Lees verder

‘De deelnemers zijn vooral beoordeeld op ambassadeurschap, ofwel de rol die zij innemen binnen de sector. Daarbij is het bijvoorbeeld ook belangrijk in hoeverre zij anderen kunnen enthousiasmeren. Omdat er steeds winnaars bijkomen, wordt de groep juryleden steeds groter en de stemming dan ook steeds nauwkeuriger. De winnaars zullen dit jaar gaan deelnemen aan verschillende evenementen om mensen enthousiast te maken over het spoor’, aldus Caroline Koiter van Rail Cargo Nederland Information Nederland.

De winnaars zijn gekozen op basis van een jury bestaande uit de winnaars van 2008 tot en met 2021. Zij kunnen per categorie 99 punten verdelen over de drie genomineerde kandidaten. Dit telt voor 75% mee. Een publieksstemming zorgt voor de overige 25% van de beoordeling.

Kersverse Rail Shipper Nico van den Berg heeft de prijs in de wacht gesleept vanwege zijn rol in het stimuleren van goederenvervoer per spoor. Zowel binnen zijn bedrijf Electrolux, een producent van huishoudelijke apparatuur, en daarbuiten motiveert hij partijen om gebruik te maken van het spoor. Zo is hij aanwezig op veel bijeenkomsten waar hij bedrijven stimuleert om voor spoorvervoer te kiezen.

Electrolux
Matthew Harteveld, het Rail Talent van dit jaar, zou er volgens Rail Cargo Information voor hebben gezorgd dat het aantal intermodale bewegingen van de Bertschi terminal in Rotterdam in 2021 met 30% is toegenomen. Daarnaast wordt hij geprezen voor zijn actieve rol in projecten die het spoorvervoer onder de aandacht moeten brengen. Ook heeft hij een bijdrage geleverd aan een project van studenten die een haalbaarheidsonderzoek hebben uitgevoerd naar de corridor tussen Rotterdam en Wenen.
Dick Engelhardt, bestuurder bij North Sea Port, is verkozen tot Rail Person 2022 vanwege de verbeteringen die hij heeft aangebracht in de spoorinfrastructuur, zoals het project Rail Ghent Terneuzen, voor een verbeterde spooraansluiting tussen Terneuzen en Ghent, en de uitbreiding van rangeerterreinen zoals bij Vlissingen Oost. Hierdoor is het mogelijk geworden om meer treinen te laten rijden. De hoeveelheid spoorvervoer zou in de afgelopen vijf jaar daardoor met 5- tot 30% zijn toegenomen.
Spoorinfrastructuur
De Rail Cargo Awards worden jaarlijks uitgereikt door Rail Cargo Information aan kandidaten die een zekere voortrekkersrol laten zien in het motiveren van hun omgeving voor de spoorsector. Daarbij richt de Rail Talent zich bijvoorbeeld vooral op het motiveren van jongeren en richt de Rail Shipper Award zich op verladers. De Rail Person heeft een ‘aansprekende loopbaan’ en is een ‘boegbeeld’ voor de sector. Per categorie worden er drie kandidaten genomineerd die door sectorgenoten voorgedragen kunnen worden.

We bedanken alle sprekers voor hun bijdrage en willen Peter Pardoel en Supply Chain Valley in het bijzonder bedanken voor de ondersteuning.

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).