Skip to main content

Chinese zijderoute naar Venlo

Geplaatst op 23-09-2019 | #NIEUWS

Lees verder

Sino Europe Logistics

De drie organisaties hebben daarvoor een overeenkomst getekend op vrijdag 20-09-2019 in Venlo. Onder de naam Sino-Europe Logistics Park Venlo Region gaat CIPA Venlo in China promoten als dé plaats voor Chinese bedrijven om de Europese markt te bedienen. En omgekeerd, om vanuit deze regio goederen bestemd voor de Chinese markt te verzamelen en te verschepen.

De samenwerking staat ook open voor andere partijen die een belang hebben bij een sterkere handelsbetrekking tussen Limburg en China.

Logistieke toegangsweg

Het CIPA; het agentschap voor investeringsbevorderingen van China, het LIOF en de Cabooter Group hebben met het Sino-Europe partnership een mooie basis gelegd voor verdere Chinese samenwerking op gebied van e-commerce- en transport. De Chinese bedrijven worden door Sino-Europe geholpen om succesvol in de regio te kunnen starten.

Het LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij, initieerde de samenwerking om de regio aantrekkelijker te maken voor Chinese bedrijven. Hierbij is Venlo gekozen vanwege zijn goeie verbindingen met de havens van Rotterdam en Antwerpen, en de luchthavens Schiphol en Maastricht-Aachen. Venlo is hiermee de ideale logistieke toegangsweg tot de Europese markt.

20 volle vrachttreinen

De Cabooter Group ontwikkelt op Trade Port Noord de grootste inland trein terminal van Nederland. Het bedrijf verwacht, met de sterk stijgende vraag naar Chinese producten, dat de meeste spoorterminals het aanbod van de Chinese treinen niet aan kunnen.

Met de nieuwe terminal kunnen er in Venlo tot wel 20 volle vrachttreinen per dag overgeladen worden. Met deze samenwerking hopen het CIPA, het LIOF en de Cabooter Group Sino-Europe op de kaart te krijgen bij de Chinezen en de hele regio economisch te bevorderen.

Gezamenlijk lanceerden zij voor deze samenwerking de volgende website: www.sino-europe-logistics.com

 

Cabooter Group Venlo

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).