Skip to main content

#RAILEXPEDITEURS/AGENTS

VTG Benelux B.V.

KOM IN CONTACT

Waalhaven Z.z. 19 (Port City II, 3rd floor, portno. 2235), 3089 JH Rotterdam

T: 0031 (0)10 264 25 20 | E: rody.smal@vtg.com

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

VTG Benelux B.V.

“Intelligente logistiek is cruciaal voor succes in de markt. Wij bieden innovatieve logistieke oplossing per spoor, in het bijzonder voor onze klanten uit de (petro)chemische en olie-industrie. Als het gaat om het vervoer en de handling van gevaarlijke goederen hebben wij bijzondere expertise in huis.”

VTG is binnen de Benelux actief met een drietal verschillende divisies:

Wagonverhuur
VTG is de grootste particuliere verhuurder van wagons binnen Europa met een vloot van circa 50.000 wagons. De vloot bestaat uit ketelwagons voor minerale olie en chemische producten, gecompresseerde gassen, poeders en bulkgoederen. Naast ketelwagons biedt VTG standaardwagons, zowel open als dichte, geschikt voor kolen, papier en bijvoorbeeld onderdelen voor de automobielindustrie. Daarnaast heeft VTG nog platte wagons ter beschikking, geschikt voor hout en staal, als ook graanwagons, geschikt voor droge bulk. Voor wat betreft de wagonverhuur is VTG binnen heel Europa actief. Met het Europese netwerk en een drietal eigen werkplaatsen in Duitsland en Frankrijk draagt VTG ook zorg voor het onderhoud van de wagons. Voor partners en klanten biedt VTG tevens training sessies voor wat betreft de handling en transport van gevaarlijke goederen.

Tank Container Logistics
VTG heeft een floot van circa 8000 tank containers. Met deze containers is VTG in staat om haar klanten intermodale diensten aan te bieden. Deze diensten zijn niet gelimiteerd tot terminals, maar bevat tevens door-to-door oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van alle transportmodaliteiten. De voornaamste producten die met tankcontainers vervoerd worden zijn: vloeibare en temperatuurgecontroleerde producten, zoals chemicaliën, minerale olie en gecompresseerde gassen.

Klanttevredenheid is bij VTG top priority. VTG ziet zichzelf verantwoordelijk om op een actieve wijze bij te dragen aan de bevordering van railgoederenvervoer als transportmodaliteit. Het is haar doel om de aantrekkelijkheid van de spoorsector binnen Europa te versterken.