Skip to main content

#TOELEVERANCIERS

STC Group

KOM IN CONTACT

Lloydstraat 300, 3024 EA Rotterdam

T: 0031 (0)10 448 60 00 | E: kooijman@stc-r.nl

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

STC Group

Sinds 2011 biedt het Scheepvaart & Transportcollege in samenwerking met diverse landelijke spoorvervoerders de tweejarige MBO-opleiding ‘Machinist Railvervoer’ aan.

Aangezien er op dit moment in Nederland nog geen beroepsopleiding bestaat voor de railsector, speelt de STC-Group met deze nieuwe MBO-opleiding in op de opleidingsbehoeften van de railsector.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op 17 januari 2011 het kwalificatiedossier ‘Machinist Railvervoer’ (crebo 95650) goedgekeurd. Deze is in samenwerking met de railbranche ontwikkeld.

De MBO-opleiding ‘Machinist Railvervoer’ is een niveau-3 opleiding gericht op zowel goederen als reizigersvervoer. Het eerste jaar van de opleiding bestaat uit 30 weken theorie en 10 weken stage. Vervolgens krijgen leerlingen in het tweede jaar 20 weken theorie en lopen zij 20 weken stage.

Naast hoogwaardig lesmateriaal en interactieve lessen, zal er gedurende de opleiding ook gebruik gemaakt worden van practica zoals een treinsimulator. De leerlingen zullen bij het behalen van de opleiding het diploma ‘Machinist Volledig Bevoegd’ ontvangen.