Skip to main content

#HAVENS&INFRA

Port of Moerdijk

KOM IN CONTACT

Plaza 3, 4782 SL Moerdijk

T: 0031 (0)168 38 88 88 | E: portoffice@havenschapmoerdijk.nl

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

Port of Moerdijk

Als vierde nationale zeehaven en tweede economische motor van de provincie Noord-Brabant is Port of Moerdijk inmiddels de thuishaven van meer dan 420 bedrijven. Zij kiezen voor Moerdijk vanwege de bijzondere combinatie van eigenschappen.

De haven is strategisch gelegen tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen, en de meest inlands gelegen haven. De open verbinding met zee en de maximale keuzevrijheid voor spoor, weg, buisleidingen, binnenwater of zee brengen alle eindbestemmingen binnen handbereik. Port of Moerdijk biedt door de aanwezige combinatie van beschikbare ruimte, industrie en de ideale ligging aan zee- en binnenwater volop kansen om verder te groeien.

Port of Moerdijk heeft een sterk en omvangrijk chemisch cluster: Industrial Park Moerdijk. Dit is met buisleidingen direct aangesloten op de chemische clusters van Antwerpen, Rotterdam, Vlissingen en het Ruhrgebied. Ook de verbindingen over het water en spoor zijn uitstekend.

De strategische ligging maakt Port of Moerdijk tot een krachtige logistieke draaischijf. Intercontinentale vracht bereikt Moerdijk rechtstreeks via zee, of via de mainports van Antwerpen en Rotterdam. Multimodaliteit – over weg, land en zee – en gecombineerd transport zorgen voor een snelle, efficiënte doorstroom van en naar de meest uiteenlopende Europese bestemmingen. Dikke en dunne goederenstromen komen samen in Moerdijk en vinden verpakt, gebundeld, gekoeld, bewaard of bewerkt veilig, snel en efficiënt hun weg naar de klant. Moerdijk combineert de strategische ligging met een uitstekend ondernemersklimaat voor logistieke bedrijven.

Het Havenbedrijf Moerdijk organiseert het proces van ontwikkeling, ontwerp, aanleg, uitgifte, exploitatie, beheer en uitbreiding van Port of Moerdijk. Het werkt actief en met oog voor omgeving en natuur aan een ontwikkeling van duurzame logistiek en procesindustrie. Het Havenbedrijf vervult een spilfunctie bij contacten tussen gevestigde bedrijven, overheden, nieuw te vestigen bedrijven en andere organisaties.