Skip to main content

Kombi Verkehr

KOM IN CONTACT

Zum Laurenburger Hof 76, 60594 Frankfurt am Main

T: +49 69 7 95 05 0 | E: info@kombiverkehr.de

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

Kombi Verkehr

Kombiverkehr is een logistieke dienstverlener die een Europees netwerk voor gecombineerd rail-wegtransport ontwikkelt, organiseert en op de markt brengt. Haar diensten zijn gericht op expediteurs en transportbedrijven. In 2022 heeft het bedrijf 969.442 vrachtwagenladingen – 1,94 miljoen TEU – van de weg naar het spoor verschoven, waardoor de belasting op ons wegennet is verminderd.

Opgericht in Frankfurt in 1969, is het bedrijf een gelijke vennootschap tussen ongeveer 223 expediteurs en DB Cargo AG. De nauwe samenwerking met DB Cargo AG zorgt voor een optimale synergie van productie-knowhow aan de ene kant en product-knowhow aan de andere kant. Kombiverkehr onderhoudt nauwe banden met de transportmarkt via zeer nauwe en persoonlijke contacten met zowel partners en klanten als met werkgroepen en de adviesraad, die bestaat uit vervoerders en expediteurs.

Het is het doel van Kombiverkehr om voortdurend de economische levensvatbaarheid en aantrekkelijkheid van haar dienstenaanbod te verbeteren om nationaal en internationaal transport verder uit te breiden en de positie van gecombineerd transport op lange termijn veilig te stellen. Haar kernactiviteit – de ontwikkeling, organisatie en marketing van transportdiensten – wordt ondersteund door ondersteunende bedrijfsgebieden. Deze omvatten de installatie en exploitatie van vrachtverwerkingsfaciliteiten, de ontwikkeling en het onderhoud van speciale wagons, tractie en advies. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie van onze kernactiviteiten.

Het bedrijf Kombiverkehr Deutsche Gesellschaft für kombinierten Güterverkehr mbH & Co. KG is een commanditaire vennootschap. De volledig aansprakelijke partner is Deutsche Gesellschaft für kombinierten Güterverkehr mbH, Frankfurt am Main. Momenteel zijn 223 beperkte partners betrokken bij Kombiverkehr. Expediteurs en transporteurs, evenals DB Cargo AG, zijn elk voor 50 procent betrokken. Meer informatie vind je in onze statuten.