Skip to main content

#TERMINALOPERATOR

Hutchison Ports ECT Rotterdam

KOM IN CONTACT

Europaweg 875, 3199 LD Rotterdam

T: +31 (0)181 278747 | E: rob.bagchus@ect.nl

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

Hutchison Ports ECT Rotterdam

Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) behoort tot de leidende en meest geavanceerde containerterminal operators van Europa.In de haven van Rotterdam neemt ECT het grootste deel van de overslag van containers voor haar rekening. ECT exploiteert de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal, beide gelegen op de Maasvlakte.

De ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal bieden 24/7 dienstverlening, waarbij service voorop staat. In nauwe samenwerking met de klant wordt elk deepseaschip, feederschip, trein, binnenvaartschip en truck snel en efficiënt gelost en geladen. ECT combineert hiervoor vergaande automatisering met de kennis en ervaring van meer dan 50 jaar vakmanschap.

Bij ECT’s terminals zijn de klanten verzekerd van maximale aandacht. Direct aan de Noordzee beschikt ECT over 8 deepsea berths voor zelfs de allergrootste schepen van 20.000+ TEU. Deze kunnen hier onder alle omstandigheden, zonder beperkingen van tij of hinder van sluizen aanmeren. Lossen en laden gebeurt veelal met zes tot acht kranen tegelijk. Voor de achterlandmodaliteiten beschikt ECT over meerdere dedicated faciliteiten die geheel gericht zijn op een efficiënte behandeling van de betreffende modaliteit.

Hutchison Ports ECT Rotterdam is onderdeel van Hutchison Ports, een dochter van multinational CK Hutchison Holdings in Hong Kong. Hutchison Ports is ’s werelds grootste haveninvesteerder, – ontwikkelaar en –operator. Hutchison Ports is momenteel actief in 52 havens, in 26 landen in Azië, het Midden Oosten, Afrika, Europa, Amerika en Australië. Hutchison Ports heeft zijn logistiek- en transport gerelateerde activiteiten wereldwijd uitgebreid. Deze activiteiten omvatten onder meer cruiseterminals, luchthavens, distributiecentra, spoordiensten en scheepsreparatiefaciliteiten. In 2017 behandelde het havennetwerk van Hutchison Ports wereldwijd 84,7 miljoen TEU.