Skip to main content

#INTERMODALRAILOPERATOR

ERS Railways

KOM IN CONTACT

Albert Plesmanweg 107c, 3088 GC Rotterdam

T: +31 (0)614840909, E: t.spierdijk@ersrail.com

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

ERS Railways

ERS Railways GmbH werd in 1994 opgericht in Nederland (toen nog ERS Railways B.V.) en is 100% onderdeel van de Hupac Groep, dat bestaat uit een groep van Europese vestigingen die gespecialiseerd zijn in het organiseren van intermodaal vervoer per spoor.

Het hoofdkantoor van ERS Railways GmbH is gevestigd in Hamburg en is sterk gespecialiseerd in het bieden van transportoplossingen voor maritieme containers in het gecombineerde verkeer.

ERS Railways GmbH verbindt de belangrijkste economische centra van Zuid-Duitsland met de maritieme knooppunten van Bremerhaven, Hamburg en Rotterdam. Via de terminals van Nürnberg, München, Ulm, Singen en Kornwestheim verbinden ze d.m.v. het gecombineerd vervoer ook de grensgebieden met Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Het netwerk groeit dynamisch door de behoeften van hun klanten en daarom staat er een uitbreiding van het Westhaven-netwerk gepland. Sinds 2019 is er een nieuw kantoor geopend in Rotterdam en rijden er o.a. treinen naar Kornwestheim, Stuttgart, München en Nürnberg.

ERS Railways GmbH is mede-opdrichter van tractieleverancier BoxXpress.de GmbH en bezit 47% van de aandelen. Naast het BoxXpress-netwerk, biedt ERS Railways GmbH toegang tot het netwerk van moedermaatschappij Hupac. Hiernaast adviseren ze over intermodale concepten binnen bestaande systemen of bij de implementatie van nieuw verkeer. Dankzij hun brede klantenbestand is het eenvoudiger om nieuw verkeer te implementeren door afzonderlijke volumes te combineren. Hiernaast is ERS Railways GmbH een groeiende onderneming in bloktreinen binnen zowel de maritieme- almede de continentale sector.