Skip to main content

Dual Inventive

KOM IN CONTACT

Belgiëstraat 5, 5061 KG, Oisterwijk

T: +31 (0)13 533 9969 | E: info@dualinventive.com

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

Dual Inventive

Dual Inventive ontwikkelt en produceert technologische producten die het werken aan de spoorweginfrastructuur veiliger en efficiënter maken, de spoorcapaciteit maximaliseren en de betrouwbaarheid van de spoorinfrastructuur verbeteren. Het in Oisterwijk gevestigde technologiebedrijf heeft jarenlange internationale ervaring in het veiliger en efficiënter organiseren van werkplekbeveiliging. Dit doen zij met hun eigen SIL 4 cloud en digitale systemen voor snelle en veilige toegang tot het Europese spoor.

Een van die systemen is de ZKL 3000 RC. Hiermee kunnen geautoriseerde spoorwerkers via een app op afstand het spoor buitendienst nemen en een veilige werkomgeving creëren. Deze digitale manier van werken kan deels de benodigde capaciteitsgroei op goederenlijnen faciliteren. Door op afstand gestandaardiseerde werkzones te schakelen is immers minder tijd nodig voor het buitendienst nemen en het in dienst geven van sporen. Hierdoor heeft de aannemer meer netto werktijd, zodat er minder en kortere buitendienststellingen nodig zijn. Daarnaast kunnen met de ZKL 3000 RC in plaats van ‘s nachts ook overdag, tussen de treinenloop door, werkzaamheden uitgevoerd worden. Dit verkleint de impact van storingen op het spoor voor spoorgoederenvervoerders. Tot slot is met de ZKL 3000 RC beheerste toelating mogelijk. Hierdoor kan veilig gewerkt worden met enkelsporige buitendienststellingen.

Kortom, Dual Inventive is een bedrijf dat een revolutionair verschil wil maken: de beschikbare spoorcapaciteit vergroten zonder fysieke infrastructuuruitbreidingen en een veiligere werkomgeving voor spoorwerkers organiseren!