Skip to main content

#TERMINALOPERATORS

Cabooter Group

KOM IN CONTACT

Horsterweg 225, 5928 ND Venlo

T: 0031 (0)77 399 88 40 | E: info@cabootergroup.com

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

Cabooter Group

Cabooter Railcargo Venlo is een opstappunt voor maritiem railvervoer van en naar de mainports Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam alsmede voor het continentaal railvervoer voor treinen naar Midden-, Oost- en Zuid Europa.

Cabooter is gespecialiseerd in het transport, overslag, opslag van bulk en stukgoed zoals metalen en papier, maar ook voor intermodale eenheden zoals containers, trailers en wissellaadbakken.

De railterminal heeft de beschikking over overdekte hal met een oppervlak van zo’n 4000 m2 (33 x 120 m), voor droge overslag en opslag, met daarin opgenomen 2 opstelsporen met elk een lengte 150 m. Aan de zijkant van de hal is nog een overkapt opstelspoor in gebruik.

Op de terminal kunnen volledige treinen worden samengesteld tot een lengte van 800 m en is direct aangesloten op het hoofdspoor Venlo – Nijmegen. De terminal heeft extra capaciteit beschikbaar via opstelsporen, gesitueerd direct naast het hoofdspoor.

Voor trucking is de railterminal hoogwaardig ontsloten op de weginfrastructuur. De autosnelwegen A67 en A73, richting Rotterdam, Nijmegen en Duisburg, liggen op nog geen 3 á 4 minuten reisafstand van de terminal. Op korte afstand (500 m) van Cabooter Railcargo bevindt zich de barge-terminal van de gemeente Venlo.

Cabooter Railcargo Venlo ligt in het logistieke hart van Europa en is strategisch gelegen tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen en de logistieke draaischijf Duisburg in het Ruhrgebied. Venlo biedt volop kansen en ruimte voor verladers en logistieke dienstverleners, die steeds meer de controle willen hebben over de ketenregie in de nabijheid van de eindbestemming van het achterland.