Skip to main content

Door-to-door via
het spoor van en
naar Frankrijk!

Rail Cargo Information Netherlands

Bekijk de bestemming

Frankrijk

Dourges als Knooppunt in Europese Transportroutes

Dourges vormt een belangrijke hub met doorverbindingen naar andere bestemmingen in Frankrijk, zoals Lyon, Marseille, Perpignan, Toulouse, Bayonne en Bordeaux.

Intermodale transportoplossingen van en naar Frankrijk zijn mogelijk vanuit zowel Nederland als België. Tussen Rotterdam en Dourges in Noord Frankrijk is al langere tijd een rechtstreekse verbinding. Naast intermodaal transport is het ook mogelijk bulklading of andere conventionele lading te vervoeren van en naar Frankrijk.

Noordzee-Mediterrane-corridor
De Noordzee-Mediterrane-corridor is een verbinding tussen een aantal Nederlandse en Belgische Noordzeehavens en Frankrijk. De corridor gaat via Luxemburg, Frankrijk en Zwitsersland tot de haven van Marseille. Ook het Verenigd Koninkrijk doet via de Kanaaltunnel mee in deze corridor.

Alle intermodale verbindingen voor containervervoer op één plek. Vind alle spoorverbindingen van- en naar Frankrijk in Routescanner.

Bekijk verbindingen
Rail terminal poster

Download terminal kaart

Download hier de kaart met Intermodale Railterminals in Europa. Liever als fysiek exemplaar ontvangen? Stuur dan een mail naar naar koiter@railcargo.nl.

Kaart downloaden


  Best Practices

  Intermodaal is
  interessant voor
  grote volumes

  Volumes vervoeren via een combinatie van modaliteiten met het spoor als spil: er is nog veel te winnen. We spreken met verladers die de switch al hebben gemaakt. Waarom kiezen ze voor intermodaal en wat zijn de uitdagingen? Lees het in de best practices.

  Lees verder