Skip to main content

Winnaars Rail Cargo Awards 2024

19 september 2024 | #RAILCARGOWINNAARS

Lees verder

Gisteren vond de uitreiking van de Rail Cargo Awards plaats! Op basis van de scores van de selectiecommissie en de publieksstemming mogen we de volgende winnaars feliciteren.

Dit zijn de winnaars van 2023

Bram Roosendaal – Projectmanager Cooltrain bij Raillogix

Bram is een ware ambassadeur voor de sector. Zijn nog jonge leiderschap en passie zorgen ervoor dat Raillogix haar klanten kan bewijzen dat ‘we go where your cargo needs to go’. En mede dankzij zijn onvermoeibare inzet nu ook gekoeld transport per spoor. Volgens zijn collega’s zorgen zijn toewijding, aanpassingsvermogen en oplossingsgerichtheid ervoor dat hij de drijvende kracht is achter de toekomstige groei en innovatie binnen de organisatie én de spoorgoederensector.

Bram Roosendaal, winnaar rail cargo awards 2024. Samen met Tonine Luken op de foto.

Pim Bastiaanse – Rail Manager bij DOW Chemicals

De railsector heeft het momenteel niet makkelijk. In binnen- en buitenland zijn er veel infrastructurele werkzaamheden gaande, de kosten voor railtransport zijn de laatste jaren gestegen, en de economische omstandigheden werken ook al niet mee. Dat maakt het een uitdaging om het enthousiasme voor spoorvervoer vast te houden bij klanten. Toch is het juist in deze omstandigheden dat Pim Bastiaanse zich onderscheidt. Dit jaar was er maar één voordracht voor de titel ‘Rail Shipper of the Year’, en de selectiecommissie was het direct eens: Pim is dé man voor deze eer. Als Rail Manager bij DOW Chemicals is hij een ware voorvechter van het spoor. Intern weet hij zijn collega’s te overtuigen van de voordelen van railtransport, en richting de buitenwereld speelt hij een sleutelrol in het promoten van het spoor binnen de sector. Zijn aanstekelijke enthousiasme en vastberadenheid maken hem een inspiratie voor anderen.

Pim Bastiaanse, Spoorverlader van het jaar 2024, door Rail Cargo

Peter Schilte – Outside Sales Manager bij RSC Rotterdam

Peter staat bekend om zijn ongekende toewijding aan zijn klanten. Geen vraag is te gek en geen verzoek te veel – hij zorgt ervoor dat elke klant tevreden vertrekt, altijd met een glimlach.

Het is deze klantgerichte aanpak die niet alleen voor tevreden klanten heeft gezorgd, maar ook de reputatie van RSC Rotterdam versterkt heeft als een bedrijf dat zijn klanten écht begrijpt en waardeert. Daarnaast is Peter een groot pleitbezorger van meer aandacht en promotie voor spoorvervoer, ook vanuit de overheid. Hij gelooft dat het spoor een grotere rol zou moeten spelen in de toekomst van transport.

Peter Schilte, spoorman 2024, uitreiking rail cargo Awards

Hugo Boelhouwer – Machinist bij Rail Cargo Carrier Benelux

Al op jonge leeftijd wist Hugo dat hij machinist wilde worden, geïnspireerd door het indrukwekkende beeld van een passerende goederentrein. Zijn passie voor het spoor heeft hij door de jaren heen omgezet in een succesvolle carrière. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een gerespecteerd professional binnen Rail Cargo Carrier Benelux en een waardevolle vertegenwoordiger van de spoorsector.

Tijdens open dagen van het STC was Hugo altijd een vaste kracht, waar hij niet alleen zijn ervaring en kennis deelde, maar ook de opleiding en het goederenvervoer per spoor op enthousiaste wijze promootte. Hij is een voorbeeld voor velen in de sector, en toont hoe jonge professionals zich snel kunnen ontwikkelen tot zelfstandig opererende vakmensen.

hugo boelhouwer winnaar Rail Cargo Awards 2024

Hieronder de foto’s van het evenement

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).

Meer weten?

Caroline Koiter

Directeur