Skip to main content

Groot enthousiasme voor spoorvervoer tijdens Open Havendag Moerdijk

5 oktober 2024 | #Moerdijk

Lees verder

De Open Havendag in Moerdijk op zaterdag 5 oktober 2024 trok veel belangstelling, samen met WEC Lines, Euro Nordic, Combined Container Terminals, MOVE Intermodal, A2B-online, Korevaar Logistics, Peineman, GCA, Schavemaker Logistics & Transport en Kone Cranes hebben we meer dan 900 geïnteresseerde bezoekers een uniek inkijkje in de wereld van transport en intermodale logistiek.

Spoor, binnenvaart en shortsea

Het evenement bood de perfecte gelegenheid voor bezoekers om de logistieke processen van dichtbij mee te maken. Van achter het stuur van een heftruck of terminaltrekker konden zij zelf ervaren wat er nodig is om de dagelijkse operatie draaiende te houden. Daarnaast kregen bezoekers inzicht in hoe de verschillende transportmodaliteiten, zoals spoor, binnenvaart en shortsea, naadloos op elkaar aansluiten in deze logistieke hub. Dankzij het hop-on/hop-off-bussysteem konden bezoekers eenvoudig meerdere locaties in het havengebied bezoeken, waaronder de stand van Rail Cargo op de CCT-terminal. Zo maakten ze op een toegankelijke manier kennis met de veelzijdigheid en dynamiek van de haven.

Wietse Bruinsma (Marketing Rail Cargo), Paul Dirix (CEO Port of Moerdijk) en Caroline Koiter (Directeur Rail Cargo)

Spoorgoederenvervoer Moerdijk

De Port of Moerdijk, als meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland, speelt een sleutelrol als internationaal logistiek knooppunt. Meer dan 400 bedrijven, van logistieke dienstverleners tot grote industriële spelers in sectoren zoals chemie, energie en recycling, bieden werk aan 20.000 mensen. De haven is uitstekend bereikbaar via water, spoor, weg en buisleidingen en staat bekend als een flexibele en innovatieve logistieke hub.

Moerdijk vormt een cruciale schakel in de verbinding met het Europese spoor, waarbij wekelijks goederentreinen containers naar bestemmingen in heel Europa vervoeren. Denk aan Polen, Duitsland en Italië. 

Meer informatie? Volg Rail Cargo dan op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/railcargo 

CCT tijdens openhavendag Moerdijk

Hieronder de foto’s van het evenement

Terug naar nieuwsoverzicht

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van al onze evenementen, nieuws en updates. Schrijf je in voor de maandelijkse Spoornieuws(brief).

Meer weten?

Caroline Koiter Rail Cargo

Caroline Koiter

Directeur