Skip to main content

#RAILGOEDERENVERVOERDERS

Captrain Netherlands B.V.

KOM IN CONTACT

Albert Plesmanweg 103b-c, 3088 GC Rotterdam

T: 0031 (0)10 707 05 18 | E: customersupport@captrain.nl

Meer weten?

Naam contactpersoon

Functie

Contactgegevens

Captrain Netherlands B.V.

Captrain vormt sinds januari 2010 de nieuwe naam voor alle internationale railgoederenvervoer activiteiten van SNCF Geodis. De oprichting van Captrain is een logische stap na een aantal overnames en bevestigd het doel van SNCF Geodis om zijn verschillende internationale activiteiten te integreren.

Onder de merknaam Captrain worden verschillende regionale organisaties opgezet. Voor de Benelux is dit Captrain Benelux, waaronder de gezamenlijke activiteiten vallen van SNCF Fret Benelux, Veolia Cargo België, Veolia Cargo Nederland en ITL Benelux. De activiteiten van Rail4Chem Benelux waren eerder al opgegaan in Veolia Cargo Nederland.

In Duitsland worden onder de naam CapTrain Deutschland de activiteiten van SNCF Fret Deutschland en Veolia Cargo Deutschland samengevoegd. In Italië ontstaat CapTrain Italia, die de activiteiten van SNCF Fret Italia en Veolia Cargo Italia bundelt. Daarnaast is CapTrain UK opgericht met daarin ondergebracht Freight Europe UK. Ten slotte is CapTrain Romania opgezet die de activiteiten voortzet van VFLI Romania.

In Nederland is Captrain actief in Geleen, Born, Vlissingen, Rotterdam en regelmatig ook in Amsterdam. De belangrijkste markten zijn automotive, chemie en staal. Daarnaast is er nog de belangrijke sector van de agrarische producten, met name graan. Ook in intermodaal containervervoer is Captrain erg actief.

Met de vorming van CapTrain wil SNCF Geodis beter de wensen van zijn klanten tegemoet komen, als ook van zijn vervoerders en expediteurs met hun groeiende transportstromen in Europa. SNCF Geodis is de transport en logistiek divisie van de SNCF Group. SNCF Geodis biedt multimodale oplossingen over de hele wereld en door-to-door oplossingen voor zijn klanten. Zij hebben een netwerk in meer dan 120 landen met zo’n 50.000 medewerkers. SNCF Geodis is de vierde speler in Europa op het gebied van transport en logistiek, met een omzet van 8 miljard euro.