Skip to main content

Bestemmingen spoorgoederenvervoer

Transport Van Overveld intermodaal

Frankrijk

Dourges, Frankrijk, dient als een belangrijke hub met verbindingen naar verschillende Franse bestemmingen, inclusief Lyon, Marseille, Perpignan, Toulouse, Bayonne en Bordeaux.

Lees meer
Train Hongarije

Hongarije

Spoorvervoer van en naar Hongarije omvat diverse ladingstromen, zoals bulk, breakbulk, gepalletiseerd en containervervoer. Het land is een belangrijke hub voor intermodaal transport naar de Balkan.

Lees meer
Trein Italie

Italië

Italië is na Duitsland de belangrijkste vervoerspartner. De relatie met Italië richt zich vooral op het intermodale vervoer van en naar het geïndustrialiseerde noorden.

Lees meer
Port of Amsterdam Rail Cargo

Oostenrijk

Lees meer
Polen

Polen

De corridor verbindt Nederlandse en Belgische Noordzeehavens met Oost-Europese landen via Duitsland, gebruikt voor China-Europa spoorgoederenvervoer.

Lees meer

Tsjechië

Spoorvervoer naar Tsjechië, met focus op Praag en Ceska Trebova, biedt intermodale verbindingen vanuit Rotterdam en Duisburg naar andere Tsjechische bestemmingen en Slowakije.

Lees meer
Turkije

Turkije

De afstand tussen Nederland en Turkije via de weg is ruim 2.500 km. Een intermodale transportoplossing via het spoor is niet alleen duurzamer, maar ook veel efficiënter en betrouwbaarder.

Lees meer
Zweden

Zweden

Intermodale terminals in Scandinavië, vooral in Zweden, zijn goed bereikbaar via treindiensten vanuit Duisburg, Nederland (Coevorden en Venlo) naar Malmö.

Lees meer
Duitsland Rail Cargo, duitsland

Duitsland

In 2021 was Duitsland de voornaamste bestemming voor Nederlandse goederentreinen. De goederenstroom per spoor groeide met 10,1% tot 17,7 miljoen ton, voornamelijk door kolen- en metaaltransport.

Lees meer
GVT Intermodal

China

In 2019 waren meer dan 6,000 treinen actief tussen China en Europa, waardoor kostenbesparingen, kortere doorlooptijden en risicospreiding voor verladers en expediteurs mogelijk werden.

Lees meer
Zwitserland

Zwitserland

Nederland heeft wekelijkse treindiensten, inclusief intermodaal transport en breakbulk, naar Zwitserland, met focus op Basel, Frenkendorf en Niederglatt.

Lees meer